Drammen Illustrert

Bilde av Atle Lillehovde

Atle Lillehovde

Atle Lillehovde driver designbyrået Apasje Design med 2 drammensgutter, og har i snart 10 år jobbet som illustratør og grafisk designer.

Etter en bachelor i illustrasjon fra England jobbet han i 4 år i Oslo før kjærligheten brakte ham til Drammen i 2005. Han blir mer og mer glad i byen for hvert år, spesielt Finnemarka og nærheten til skogen, som minner ham om hans barndoms Hedmarken.

www.apasje.no
www.atleillustrasjon.no

Atle Lillehovde tegnet

Bilde av Kristin Granli

Kristin Granli

Født i Drammen i 1969, vokst opp i Nybyen, flyttet etterhvert til Lier og så til Oslo, men er nå tilbake i barndommens dal.

Jeg kan gå fra huset mitt i Strømliveien, ned over Kamelen og til barndomshjemmet mitt i Sehestedsgate.

Utdannet bl.a. ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo, har jobbet som illustratør og designer siden 1997.

Tegnet til Knertenspillet i fjor, og skal lage jubileumsfrimerke for Drammen i år.

www.kristingranli.no
www.blog.kristingranli.no

Kristin Granli tegnet

Bilde av Hilde Diesen

Hilde Diesen

Født i Oslo – helt tilfeldig.

Som tegner og forfatter har jeg et nært forhold til papir – helt avhengig.
Bor og arbeider i Drammen siden 80-tallet – helt frivillig.
Denne byen slutter aldri å forundre, overraske, ergre eller glede meg – helt sant.

Hilde Diesen tegnet

Bilde av Gunnlaug Moen

Gunnlaug Moen

Født i Drammen i 1971, oppvokst på Steinberg i Nedre Eiker. Rakk å gå på Drammen Yrkesskole (tegning) før skolen ble til Åssiden Videregående skole (som jeg også gikk), og utdannet innen illustrasjon og animasjon i England.

Jeg jobber som avistegner i Dagbladet, siden 2000, i tillegg til spennende og varierte oppdrag. Det er også blitt en del utstillinger.

Akkurat nå planlegger jeg utstilling igjen sammen med Barbara Vogler, Thea Temte og May Britt Solstad-Nilsen i Mjøndalen på åpningen av nytt torg i Mjøndalen sentrum, fredag 18. juni.

Nedre Eiker kommune er 150 år i år, og i samarbeid med Eiker Arkiv skal jeg lage et jubileumsopplegg for alle skolene i kommunen høsten 2010. I tillegg er det planer om oppstart av Animasjonsverksted på Down Under, i regi av Down Under - Ungdommens kulturhus i Mjøndalen og Nedre Eiker kulturskole.

www.gunnlaug.co.uk

Gunnlaug Moen tegnet

Bilde av Lena Akopian

Lena Akopian

Lena Akopian er Drammenser og norsk statsborger, men opprinnelig er hun fra Riga, Latvia.

Hun har kunstnerfamilie i 3 generasjoner: hennes far, ektemann og datter er profesjonelle billedkunstnere. Selv har hun hatt flere titalls separat- og kollektivutstillinger bl.a. i Norge, Latvia, Armenia, Russland,USA, Frankrike, Italia, Tyskland, Finland. Hun har grundig klassisk kunstneriskutdannelse fra Riga (Kunstskole og Kunstakademi). Lena er medlem i NBK (Norske Billedkunstnere), Norske Grafikere og BBK (Buskerud Bildendekunstnere) og er kreativ billedkunstner; jobber med grafikk, tegning, maleri og grafisk/webdesign.

Lena Akopian tegnet

Bilde av Gunilla Holm

Gunilla Holm

Jeg er født og oppvokst i Drammen, men bor nå i en nedlagt togstasjon i Sande. Atelieret mitt er i det gamle Godshuset ved siden av. Der jobber ogsåmin mann som er grafisk designer.

Nå har jeg jobbet fulltid som kunstner i 7 1/2 år. Hovedtemaet mitt er kua. Den finnes i veldig mange av mine bilder. Men det sniker seg også inn både hus og mus og andre figurer i bildene mine.

Jeg er stadig i Drammen for å besøke venner og familie og for å handle mat, og kunne egentlig tenke med å flytte tilbake dit. Men vi har så mye ting og tang her på Galleberg i Sande at det blir nok med tanken.

Gunilla Holm tegnet

Bilde av Stein Nerland

Stein Nerland

Jeg jobber som både frilans illustratør (Aftenposten, Innsikt, Dag og Tid), og som billedkunstner.

For tiden arbeider jeg med utsmykning av Nye Midtbygda skole i Røyken som skal stå ferdigsstilt våren 2011. Store glassflater og tittebrønn integrert i gulv - alt tilrettelagt mht til barnas konstruktive opplevelse av skolemiljøet. Se forøvrig www.steinnerland.no

www.steinnerland.no

Stein Nerland tegnet

Bilde av Ronny Bank

Ronny Bank

Jeg er muligens en sær mann, med leseferdigheter som en blind hest, og allmennkunnskap på nivå med en Orangutang. Med andre ord, min ”kunnskap” er ikke fra skolebenken, men fra erfaringer.

Jeg har så å si tilbrakt hele min ungdom i byens mange kafeer og møteplasser. Er gift i denne byen, har nå to små barn, familien og mine venner i byen.

Jeg er egentlig bare en ting… Billedkunstner! Men er det iherdig, lidenskapelig og ”langt-pokker-i-voll-inn-i-sjela-mi”. Og ære være min lille kone som holder det hele ut!

Hilsen Bank!

www.ronnybank.no

Ronny Bank tegnet

Bilde av Anne Britt Meese

Anne Britt Meese

Anne Britt Meese er oppvokst i Molde. Hun har bachelor i illustrasjon og grafisk design fra England. Hun flyttet fra Oslo til Drammen høsten 2008 pga kjærligheten.

Hun har kunder innen reklame og design, forlag, magasiner, offentlig forvaltning og privat næringsliv. Ta en titt på hjemmesiden for flere illustrasjoner: www.meese.no.

Anne Britt Meese tegnet

Bilde av Trond Bredesen

Trond Bredesen

Født 1956. Oppvekst i Skogliveien på Gulskogen. Gikk på Danvik skole, Strømsø skole og Drammen Gymnas.

Pappa var sveiser på jernbaneverkstedet på Sundland og mamma var husmor.

Master i visuell kommunikasjon fra Fachhochschule Münster i Tyskland, (samme skole som bl. a. Hilde Diesen og Tor Bomann-Larsen).

Begynte som illustratør i 1983 med gratis kontor hos reklamebyrået Andersen og Holter. Snille folk som hjalp meg i gang. Malte også bakgrunner for fotograf Arild Sønstrød og dekorerte flere restauranter i Drammen, bl.a. vikingmotiver på Valhall. Laget logo for Drammen Lyd.

Flyttet til Oslo i 1989 og begynte hos fellesskapet Illustratørene. Arbeider med pakninger, logoer, bøker og reklameillustrasjon. Mest kjente jobber er melkekartongene for Tine i 1992, plakater og menyer for Dolly Dimple pizzakjede og 10 bøker i Bjørn Sortlands serie Kunstdetektivene.

www.illustratorene.no/bredesen

Trond Bredesen tegnet

Bilde av Laura la Cour Andresen

Laura la Cour Andresen

Jeg kom til Drammen for å studere visuell kommunikasjon i 2005, og jobber nå fulltid som freelance designer.

Først og fremst er det grafisk design og webdesign som står på dagsordenen. Men når muligheten byr seg for illustrasjon er jeg klar med blyant, papir og et litt større smil enn vanlig.

www.lauraandresen.no

Laura la Cour Andresen tegnet

Bilde av Anne-Maria S. Håndstad

Anne-Maria S. Håndstad

Billedkunstner og Grafisk Designer.

Jeg driver til daglig designbyrået Maria Design, (grafisk designbyrå) og har jobbet som grafisk designer i 18 år. 9 år som grafisk designer i SDG - Skandinavian Design Group

Eier og driver av Maria Design siden 2000 Maria Design hadde lenge kontorer i Drammen ved Drammenselva men er i dag i flyttet til mitt ateliér hjemme på Lierskogen, og virksomheten er utvidet med maleri og illustrasjon.

Malerienes motiv varierer fra intuitive/abstrakte til figurative/halv-abstrakte motiver. Jeg har hatt mange utstillinger og jobber frem mot flere, og deltok bla. på ”Elva rundt” som var et fantastisk arrangement i Drammen.

www.mariadesign.no

Anne-Maria S. Håndstad tegnet

Bilde av Morten Halvorsen

Morten Halvorsen

Morten Halvorsen har bodd i Drammen i hele sitt liv. I mer enn tretti år har han hatt sitt virke innenfor grafisk design, reklame og illustrasjon.

Allerede som trettenåring begynte han å male, og de siste 12 årene har han hatt en rekke større separatutstillinger.

I 2009 ga han ut boken ”Trær nær her II” og hadde separatutstilling med motiver fra Drammens skoger.

www.mortenhalvorsen.no

Morten Halvorsen tegnet

Bilde av Odd Henning Skyllingstad

Odd Henning Skyllingstad

Født 1978. Oppvokst i Vikersund, bosatt i Oslo. Autodidakt tegneserieskaper og illustratør.

Mest kjent for serien om frosken «Kolbein» - som bl.a gikk i Drammens Tidende. Utdanna animatør. Gitarist og låtskriver i Acelsia (http://www.myspace.com/acelsia) og Heartwork (http://www.myspace.com/heartwork). Sitter i styret for tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo.  Jobber på Norges eneste tegneseriebibliotek, Serieteket, i helgene. Kombinerer alt dette med bibliotekarstudier.

skyllingstad.blogspot.com/

Odd Henning Skyllingstad tegnet

Bilde av Håvard S. Johansen

Håvard S. Johansen

Håvard S. Johansen er en 32 år gammel forfatter og illustratør som bor og jobber i Nybyen.

Håvard S. Johansen tegnet

Bilde av Magnus Voll Mathiassen

Magnus Voll Mathiassen

Magnus Voll Mathiassen er fra Drammen, men bodde i Bergen i åtte år hvor han studerte på Kunsthøgskolen og senere startet opp designstudioet Grandpeople sammen med to venner.

Grandpeople ble raskt et av de mest omtalte designstudioene i Norge, og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. Han valgte å avslutte dette samarbeidet og flyttet til Drammen for å jobbe solo. Magnus jobber med alt fra nasjonale til internasjonale kunder og er ofte å finne i internasjonale designbøker og -tidsskrifter. Og med arbeid på en utstilling i f.eks London av og til.

themvm.com

Magnus Voll Mathiassen tegnet

Bilde av Bjørn Rune Lie

Bjørn Rune Lie

Født i Bergen i 1977, vokste opp på Konnerud. Gikk på Konerud Skole, Svensedammen Ungdomsskole og Drammen Gymnas.

Etter mange flotte (dog kanskje noe usunne) år som graffitimaler, trommeslager i The Jessica Fletchers og fast innventar på “Den Franske”, vendte jeg snuten mot England, hvor jeg studerte illustrasjon ved Falmouth College of Arts.

Tilbake i Norge begynnte jeg å jobbe som illustratør i fellesskapet Comotiv i 2002, men det varte ikke lenge før Englandsfeberen på nytt tok overhand og jeg flyttet på lykke og fromme til Bristol i 2004. Bor nå i et vindskjevt Victoriansk rekkehus med samboer og to katter og deler studio med 40 kunstnere av ymse slag.

Takket være internettet jobber jeg for kunder over hele verden. Jeg har skrevet og illustrert to bildebøker; “Welhavens Vase” og “Slapsefjell”, og jobber nå med bok nummer tre. Illustrerte dessuten mattebøkene “Grunntall” (8, 9 og 10) som noen kanskje bruker i dette øyeblikk?

www.bjornlie.com
bjornrunelie.blogspot.com

Bjørn Rune Lie tegnet

Bilde av Jenny Cleary

Jenny Cleary

Etter å ha fullfør Bachelor i visuell kommunikasjon fra Edinburgh College of Art har jeg jobbet som kunstner og illustratør I Dublin, Irland.

Jeg synes det er spesielt morro å illustrere og male mennesker. For tiden underviser jeg også voksne og barn i de forskjellige kunstformene.

www.jennycleary.com

Jenny Cleary tegnet

Bilde av May Brit Solstad-Nielsen

May Brit Solstad-Nielsen

Jeg er, som allerede nevnt, født i Drammen. Der ble jeg boende til 1972, da jeg flyttet til Oslo for å studere. Jeg utdannet meg til lektor, og flyttet i 1980 til Nedre Eiker, hvor jeg fremdeles bor. Jeg har atelier i tidligere Eker Papirfabrikk, helt nede ved elvebredden. Jeg holder mest på med maleri, og da med akryl på lerret.

Når det gjelder stil og uttrykk prøver jeg å holde meg i bevegelse og ikke stivne i én bestemt måte å arbeide på. Det viktigste ved malingen for meg, er å kjenne at jeg er i utvikling og å oppleve at det er spennende å jobbe videre. Noen ganger er det sånn, men ikke alltid..
Å stille ut og motta tilbakemeldinger fra publikum er selvfølgelig også en viktig del av prosessen, så derfor er det morsomt å få være med på prosjekter som f eks Drammen illustrert!

May Brit Solstad-Nielsen tegnet

Bilde av Eivind Stoud Platou

Eivind Stoud Platou

Eivind Stoud Platou er Oslogutt bosatt i Sande og dermed alltid på besøk når han er i Drammen.

Han er partner og kreativ leder i designstudioet HANDVERK som holder til i gamle Galleberg Godshus i Sande. HANDVERK jobber med design, illustrasjon og visuell kommunikasjon for kulturprosjekter. Akkurat nå er de ferdige med designprofilen for Eurovision Song Contest og jobber med noen av høstens norske kinofilmer som Varge Veum – Skriften på veggen, Limbo og Fritt Vilt III. Eivind er også partner og kreativ leder i Ugly Children’s Clothing. Mer info og mange fine bilder finnes på www.madebyhandverk.no.

www.madebyhandverk.no

Eivind Stoud Platou tegnet

Bilde av Mie Marie Søyland

Mie Marie Søyland

Født i Bergen 1982, har bodd de siste 9 årene på Østlandet, de siste 2 i Drammen.

Jeg er nylig utdannet illustratør fra Visuell kommunikasjon på Kunsthøgskolen i Oslo.

Har 2 små barn, så  når fødselspermisjonen nå snart er over, er jeg klar for å erobre verden!

Jeg liker meg veldig godt i Drammen. Og oppdager stadig nye skatter og lar meg inspirere. Synes faktisk det ligner litt på Bergen her! Zik Zaken er som Fløysvingene og selv bor jeg i Nybyen som minner meg om Nordnes der jeg selv vokste opp. Men her slipper jeg å gå med sjøstøvler og sydvest hver dag.

Mie Marie Søyland tegnet

Bilde av Rikke Fjeld Jansen

Rikke Fjeld Jansen

Rikke Fjeld Jansen er en altmuligkunstner med hovedfokus på illustrasjon og spillutvikling.

På Ravn Studio gjør hun 2D- og 3D-illustrasjon og leder utviklingen av onlinespillet Miljøagentene. Hun har også gjort oppdrag for bl.a Cappelen Damm, Dagbladet og Egmont Serieforlaget. Samtidig spiller hun så mye dataspill som mulig, dykker i havet, leker i snøen og reiser til spennende steder. Gjør hva som helst for en sjokoladekjeks. Rikke ønsker å hilse til damen bak baren på Moa Moa som lager skikkelig god islatte.

http://ravnstudio.no/

Rikke Fjeld Jansen tegnet

Bilde av Randi Strand

Randi Strand

Randi Strand er utdannet grafisk designer og startet designbyrået Blanke Ark & Fargestifter i Oslo i 1989. Der er hun daglig leder og kjernekompetansen er visuelle profiler og merkevarebygging for bedrifter og organisasjoner.

Randi Strand har også atelier i Kreaktiv KunstKollektiv i Drammen. Malerienes motiver er varierte og eksperimentelle og hun bruker gjerne typografi og tekst sammen med illustrasjon. Melodier og tekster gir ofte inspirasjon til motivene, og gjenspeiler at kunstneren opprinnelig er grafisk designer. Hun deltok i august på utstillingen “Elva rundt”

www.blankeark.no

Randi Strand tegnet

Bilde av Christian Gjems Fjeldbu

Christian Gjems Fjeldbu

Kommer opprinnelig fra Kongsvinger, men har siden 2008 jobbet som faglærer i musikk og kunst og håndverk ved Børresen ungdomskole i Drammen.

Christian har master i Kunst og håndverk fra Høyskolen i Telemark og har siden jobbet som atelierist og lærer. Han spiller bass i drammensbandet Elastic Files og bruker mye av fritiden på musikk.

Christian Gjems Fjeldbu tegnet

Bilde av Steinar Danielsen

Steinar Danielsen

Steinar verken religiøs eller, men har allikevel valgt Åssiden kirke som sitt motiv:

“Selv er jeg konfirmert i Åssiden kirke. Begge mine barn er døpt og konfirmert der. En av mine beste venner ble bisatt her. Ennå har jeg til gode å oppleve et bryllup i kirken, men vi får se. Uansett er jeg som alltid
stolt av min bakgrunn. Og denne kirken er en del av den.”

www.deon.no

Steinar Danielsen tegnet

Bilde av Lene Bakke Jacobsen

Lene Bakke Jacobsen

Jeg kommer fra Hokksund, men har bodd de fem siste årene i Drammen, noe som er lenge nok til føle vemod ved tanken på å  forlate byen en dag.

Har i mange år jobbet som selvstendig næringsdrivende innen Grafisk Design og illustrasjon. For tiden er jeg fast ansatt i TINE SA som Grafisk Designer og konsulent.

Lene Bakke Jacobsen tegnet

Bilde av Evelyn Melsom

Evelyn Melsom

Evelyn Melsom er født og oppvokst i Drammen og har tidligere jobbet som grafisk formgiver og illustratør.

Hun har deltatt på en rekke kollektiv- og separatutstillinger med maleri, tegning og monotypi. Med utdannelse fra Kunst- og Håndverkskolen og Statens Kunstakademi er det vemodig at også de ærverdige bygningene hvor disse institusjonene har holdt til ble fraflyttet nå i sommer. Gravølet har funnet sted.

Evelyn Melsom tegnet

Geir Brohjem

Havnet i Drammen ganska tilfeldig, jeg er opprinnelig fra Hamar, utdannet billedkunstner og kikket etter røttene på Hedmarken etter studiene. Men noen venner hadde nettopp rehabilitert den gamle drops fabrikken på Merket og vi slo til da huset over gaten stod til salgs.

Har nå bodd over fem år i denne spesielle byen som vokser mens man står og ser på. Har en liten beskjed til politikerne; ta mer tak i det som er Drammen og ikke kjøp image utenfra. Ta vare på bybildet, lytt til riksantikvaren og legg til rette for et levende sentrum.

Geir Brohjem tegnet

Bilde av Therese Holt

Therese Holt

Født og oppvokst i Drammen. Tok en Bachelorgrad i Visuell kommunikasjon ved Høgskolen i Buskerud i 2005, og går nå på Sykepleien ved den samme skolen.

Jobber freelance som illustratør, grafisk designer og produserer drodler og kunst på fritiden.

Har tilbrakt perioder i utlandet - men har aldri vært i tvil om at det er i Drammen hennes hjerte hører hjemme.

www.drodle.biz

Therese Holt tegnet

Bilde av Karl Gundersen

Karl Gundersen

Med drøye 25år i byen kan man kalle seg drammenser.

Hovedfag i metall fra SHKS, og har siden studietiden jobbet som avistegner og freelancer for næringslivet. Har atelier og verksted på Arena Vestfossen.

Karl Gundersen tegnet

Bilde av Svanhild Rohdin

Svanhild Rohdin

Svanhild Rohdin (14.07.76) jobber hovedsakelig som kunstmaler, men også innen sjangere som videoinstallasjon, skulptur, installasjon, sjablonkunst mm.

Hun jobber ofte prosjektbasert, administrerer og gjennomfører gjerne prosjektene selv i samarbeid med næringsliv og frivillige. En viktig grunnvisjon i hennes arbeid er at mennesker som står sammen kan få til uovervinnelige oppgaver. Kunsten er et redskap for å skape positive ringvirkninger.

www.srkunst.no

Svanhild Rohdin tegnet

Bilde av Milena Brekke

Milena Brekke

Milena Brekke (født i 1980) er oppvokst på Øren i Drammen. Hun har utdannelse fra tegning form og farge ved Åssiden videregående skole i Drammen, grafisk design fra MI og Mediedesign fra Nuova Accademia di Belle Arti i Milano og Høgskolen i Gjøvik.

Milena bor i Oslo og har siden 2006 jobbet som illustratør og grafisk designer i designstudioet M8 Design.

www.m8design.no, www.milena.no

Milena Brekke tegnet

Bilde av Kjersti Børve Skjelbreid

Kjersti Børve Skjelbreid

Kjersti Børve Skjelbreid er fra Norheimsund i Hardanger, og flytta til Drammen i 2008 for å ta en bachelor i visuell kommunikasjon på høgskolen i Buskerud.

Nå tar hun siste året av graden på University of Wollongong i Australia, og jobber med illustrasjon av plateomslag i hovedoppgaven sin. En av tingene hun alltid vil huske fra studietiden, og som hun stadig vekk forteller sine australske ølglade bekjentskaper om, er ølslottet ved elvebredden i Drammen.

kjerstibs.tumblr.com

Kjersti Børve Skjelbreid tegnet

Bilde av Tina Rojahn

Tina Rojahn

Født i Drammen og oppvokst i Solbergelva har jeg et sterkt forhold til Drammen. Jeg bodde i England i mange år, og har lært å virkelig sette pris på at borte bra, men hjemme best!

Jeg er grafisk designer av yrke, gikk tegning, form, farge på Åssiden Videregående og tok en Bachelor i grafisk design i Southampton, UK. Jeg har tidligere jobbet som inhouse designer, for øyeblikket assisterer jeg illustratør Gunnlaug Moen Hembery på hennes jubileumsprosjekt for Nedre Eiker kommune, noe som inkluderer å lære barn å lage animasjonsfilm. I tillegg til grafisk design elsker jeg å tegne, illustrere, male og holde på med alt kreativt. Jeg blir å treffe på julemarkedet i Mjøndalen den 4.desember, hvor jeg stiller med bilder og illustrasjoner.

tinarojahn.blogspot.com

Tina Rojahn tegnet

Bilde av Synne Moen Tøften

Synne Moen Tøften

Født i Askim i nittenhundreogåttisyv. Gikk tegning, form og farge på Mysen videregående skole, deretter flyttet hun til Oslo for å bli Art director ved Westerdals School of Communication.

I praksisperioden jobbet hun som grafisk designer for Fruitcake i Sande, og etter endt praksis fikk hun jobb samme sted. Ved siden av å jobbe i Handverk (tidligere Fruitcake), liker Synne å spise kokosboller og snakke med katter. Av og til leser hun en bok eller spiller scrabble, eller ser en film, den nyeste favoritten er “I en bedre verden”. Ellers er hun god på å kjøpe tunge gamle møbler.

Foto av: Richard Eriksen

www.madebyhandverk.no

Synne Moen Tøften tegnet

Bilde av Helene Ryenbakken

Helene Ryenbakken

Helene er tvers igjennom oslosk og bor midt i trendsuppa (Grünerløkka) med katt og mann! (Katten ser sånn her ut: =Ô-ô=)

Etter tegning, form og farge på videregående, fortsatte utdannelsen hos Asker Kunstfagskole, etterfulgt av grafisk design på Westerdals School of Communication. Nå jobber hun som grafisk designer i designbyrået HANDVERK, og som illustratør med enkeltkvinnesforetaket Pelsfrukt.

www.pelsfrukt.com

Helene Ryenbakken tegnet

Bilde av Rita Havikhagen Høgmoen

Rita Havikhagen Høgmoen

Rita har tegne-, male- og skrivedilla og en bachelor i Visuell Kommunikasjon. Til daglig jobber hun som markedsansvarlig for Kreaktiv AS, som selger utstyr til kreative fag.

Den jobben blir man naturligvis farget av… På “fritiden” er hun kreativ leder for Kreaktiv KunstKollektiv som er atelier-, undervisning- og aktivitetsdelen av Kreaktiv. “Kollektivet” er drevet uten støtte, kun basert på frivillig innstats, og står blant annet bak Norges lengste kunstutstilling, Elva Rundt.

Rita Havikhagen Høgmoen tegnet

Kristian Klausen

Født 1971 i Drammen. Oppvekst på Grønland, Fjell og Åskollen. Bor nå på Gulskogen.

Debuterte som forfatter i 2008 med en novellesamling. Året etter; romanen Globus. Vinteren 2011 utkommer romanen Akilles. Aktiv som bildekunstner fra 1999 til 2007, da denne studien er malt (2004).

Kristian Klausen tegnet

Bilde av Vidar Grødelien

Vidar Grødelien

Født 1975, vokst opp i Oslo, bodd et år i Drammen, og har en datter på to år.

Etter en noe nomadisk arbeidskarriere valgte jeg endelig å følge drømmen og tar nå en bachelor i kunstfag på kunsthøyskolen i Oslo.

Har tidligere gått kunstfagskolen i Ålesund.

Vidar Grødelien tegnet

Bilde av Marius Norup Normann

Marius Norup Normann

Jeg har vært mjøndøling de siste tre årene, men røttene har jeg i Drammen.

Marius Norup Normann tegnet

Bilde av Hildur K. Wilhelmsen

Hildur K. Wilhelmsen

Hildur K. Wilhelmsen er illustratør og 3D-artist. Opprinnelig utdannet grafisk designer. Nylig videreutdanning innen digitalt 3D-design og 3D-animasjon. (Har laget 3D-animasjonen til MANSHOW i Håvard Lilleheies “Norske folkevitser”)

Drømte i sin tid om å bli arkitekt og hadde sommerjobb hos Nilsen og Grenager MNAL i 1978. Har gjennom egen næringsdrift illustrert mye byggteknisk og hus-illustrasjoner, bl.a. for Rockwool, Icopal, Forestia, NCC, Protan m.f.

Født og oppvokst i Drammen på Bragernes. Med unntak av få år, har jeg bodd i byens sentrum hele mitt liv. Interessen for hus fikk jeg som lite barn; undret meg over hvorfor huset vårt ikke hadde en eneste rett vinkel.

www.ddd-3d.no

Hildur K. Wilhelmsen tegnet